SIVAS

Wat is SiVAS?

 

SiVAS staat voor 'Subtiele interventies via het Vasculair Autonoom Signaal'. In 1967 ontdekte de Franse arts en (oor)acupuncturist dr. Paul Nogier dat een lichte aanraking van een gevoeligpunt op de oorschelp een duidelijk voelbare verandering in de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan dan gebeurde er niets met depolsslag. Nogier noemde dit verschijnsel het Vasculair (m.b.t. de bloedvaten) Autonoom Signaal (VAS).

 

Betrouwbare informatie

Dit VAS is volkomen autonoom, wat betekent dat het ongecontroleerd op prikkels reageert. Je kunt natuurlijk vertellen wat je voelt en ervaart, maar dan filtert je bewustzijn die informatie altijd een beetje. Het VAS doet dat niet en geeft de therapeut dus altijd heel betrouwbare informatie over hoe je je voelt. Letterlijk uit de eerste hand.

 

Doelgericht

Aan de veranderingen van de polsslag kan de arts/therapeut aflezen waar de bron zit van je niet prettig voelen, welke organen daar een rol bij kunnen spelen en welke emotionele blokkades je dwars kunnen zitten. Met het VAS kan hij (zij) ook vaststellen welk effect een bepaald gezondheidsproduct kan hebben en wat je ervan mag verwachten (homeopathie, fytotherapie, voedingssupplementen etc.). Daarmee kan de aanpak met (oor)acupunctuur en gezondheidsproducten heel doelgericht worden ingezet.

 

“Subtiele interventies”

'Subtiele interventies' heeft betrekking op de gezondheidsproducten die de SiVAS-therapeut zal adviseren. Dit zijn producten uit het SanoConcept. Deze producten werken subtiel doordat ze signalen geven die het lichaamseigen vermogen versterken en stimuleren om weer in balans te komen (= de homeostasis). De samenstelling van de SanoConcept gezondheidsproducten is uitsluitend op natuurlijke basis.Samen met de SiVAS-polsdiagnostiek vormt SanoConcept een effectieve combinatie voor een subtiele maar effectieve benadering van allerlei specifieke, aspecifieke en emotionele factoren die een rol spelen wanneer het lichaam niet in balans is. Door deze benaderingen bij elkaar te brengen ontstaat een mens-beeld met drie niveau's: okarakteristieke (persoonlijkheids)kenmerken (chakra's)oenergievelden en -stromen (Yinorganen en Qi)oeen fysiek lichaam.

 

Hoe subtiel is subtiel?

De Rotterdamse arts Ton van Gelder (1943-2005) heeft het Vasculair Autonoom Signaal van Paul Nogier in Nederland geïntroduceerd. Hij heeft ook het SanoConcept ontwikkeld waarmee subtiele interventies op de regelsystemen van de mens worden gedaan. Hoe werken die subtiele interventies? Ton van Gelder: "Tijdens een congres hield ik een voordracht over mijn ervaringen met subtiele interventies in relatie tot het congresthema. Direct na afloop van mijn lezing was er - zoals gebruikelijk - gelegenheid tot het stellen van vragen, en een van de vragen kwam van een kritische collega naar de werkzaamheid van die zogenaamde subtiele interventies. Ik dacht even na en vroeg toen de aanwezigen of ze mee wilden doen aan een klein experiment. Of iedereen even op wilde gaan staan. Toen het gehoor daaraan gevolg gaf en iedereen stond, vroeg ik of ze weer wilden gaan zitten. "Kijk", zei ik, "zo werkt nu een subtiele interventie. Met een kleine prikkel kan ik veel teweeg brengen. Alleen met de kracht van mijn stem heb ik miljoenen neuronen laten afvuren, honderdduizenden biochemische reacties geïnduceerd, duizenden kilo's massa verplaatst en hopelijk tientallen mentale processen op gang gezet."

 

 

SiVAS-Polsdiagnostiek

In 1967 ontdekte de Franse arts en (oor)acupuncturist dr. Paul Nogier dat een lichte aanraking van een pijnlijk punt op de oorschelp een duidelijk voelbare verandering in de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan dan gebeurde er niets met de polsslag. Daarna onderzocht hij verschillende manieren om de polsslag te stimuleren: met magneten, kleuren, verschillende substanties etc.. Nogier vond verschillende frequenties waarin onder andere oorzaken van verstoringen kunnen worden opgespoord en behandeld. Deze methode staat nu bekend als de polsdiagnostiek van Nogier met behulp van het Vasculair (m.b.t. de bloedvaten) Autonoom Signaal (VAS). Dit VAS is een reflex op aanraking of andere “prikkels”. Met het VAS kan de arts/therapeut op verschillende niveau's verstoringen vinden: oHet psychovegetatieve of chakra-niveauoHet energetische niveauo        Het fysieke niveauoDe toxinentestoDe geneesmiddelentestoDe therapiecontroleSanoConcept is ontwikkeld door de Nederlandse arts Ton van Gelder (1943-2005) en vormt een geïntegreerde benadering vanuit de Westerse en Oosterse geneeskunde. Samen met deSiVAS®-polsdiagnostiek vormt dit model een effectieve combinatie voor subtiele interventie bij het behandelen van patiënten met functionele, aspecifieke en emotionele klachten. De arts/therapeut kan met de VAS ook controleren of bepaalde gezondheidsproducten naar alle waarschijnlijkheid effectief zullen zijn en testen in hoeverre het lichaam op een specifieke therapie reageert. Aan de hand daarvan kan hij dan zo nodig de therapie of de dosering wat bijsturen.

 

Voor wie is SiVAS?

 

SiVAS (Subtiele interventies via het Vasculair Autonoom Signaal) is er voor iedereen en vooruiteenlopende toepassingen. We bespreken op deze site geen ziektebeelden maar informeren u graag over de toepassingsgebieden waarop SiVAS bewezen heeft nuttig te zijn. Die

toepassingsgebieden variëren van spijsverteringsklachten, ver-

zwakking en verstoring van het immuunsysteem, tot aandoeningen van het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat.

 

SiVAS is tevens heel geschikt als je je best lekker in je vel voelt maar toch je gezondheid wilt verbeteren of je weerstand een duwtje in de rug wilt geven. SiVAS is een prima methode om snel een check-up te doen.SiVAS is een volkomen veilige manier om de diepe oorzaak van een gezondheids-probleem op te sporen. Het is toepasbaar bij volwassenen en ouderen, maar ook bij kinderen en zwangere vrouwen. SiVAS is ook een heel doeltreffende manier om een ingezette therapie te monitoren en te controleren op werkzaamheid en effect

Instituut voor Energetische Geneeskunst

IVEG

    Heilige Geeststraat, 1A

9940 Ertvelde

  • Facebook Social Icon
    Enkel op afspraak
    T.+31 6 53 57 43 48
    email: iveg@iveg.eu

    Copyright IVEG comm.v.