Podo acupunctuur

 

3 Yin - en 3 Yang meridianen eindigen of beginnen in de voet. Ook de 5 antieke Shu-punten zijn gelokaliseerd in de voet. Ze worden gebruikt voor het behandelen van allerlei aandoen- ingen t.h.v. het hoofd, het aangezicht, de zintuigen, interne organen en ze reguleren bovendien zowat alle belangrijke functies van het lichaam.

 

Naast de voetacupunctuurpunten van de hoofdmeridianen zijn vanuit klinische onderzoeken in de praktijk enkele uiterst efficiënte ‘extra punten’ ontdekt door klassieke Chinese meester-artsen. 

 

De eigenlijke podo-acupunctuur maakt gebruik van deze specifieke voetacupunctuurpunten welke niet behoren tot de 14 Hoofdmeridianen. Allerlei aandoeningen en ziektes van het gehele lichaam kunnen via deze punten worden behandeld. 

 

De Voetacupunctuur is erkend als aparte tak van de traditionele acupunctuur op basis van de meridiaantheorie alsook de heel dichte relaties tussen de voet en:

 • Meridianen

 • Interne organen

 

Qi en Bloed Pathologieën worden uiteindelijk ook hier behandeld door het prikkelen van de Qi circulatie in de meridianen, waardoor de interne organen en weefsels  worden geharmoniseerd, Qi en Bloed gestimuleerd , de vitale energie geoptimaliseerd en pathogenen worden geweerd of uitgestoten.

 

Voetacupunctuur is een simpele maar uiterst efficiënte therapie (cfr. Ooracupunctuur) met een brede waaier aan indicaties

Instituut voor Energetische Geneeskunst

IVEG

    Heilige Geeststraat, 1A

9940 Ertvelde

 • Facebook Social Icon
  Enkel op afspraak
  T.+31 6 53 57 43 48
  email: iveg@iveg.eu

  Copyright IVEG comm.v.