DETOXIFICATIEPROGRAMMA

Dr. Ton van Gelders theoretische beschouwingen m.b.t. ontgiftingsprogramma's.

 

Er is een regelsysteem in ons lichaam dat voor het herstel van kapotte weefseldelen zorgt. Dat systeem zorgt verder voor de instandhouding van een goede conditie van de weefsels en voor de afweer tegen allerlei bedreigingen van binnen- en buitenaf.

 

Het immuunsysteem is daar een belangrijk onderdeel van. Het regelsysteem als zodanig heeft geen speciale naam, meestal gebruiken we de term immuunsysteem om het geheel aan te duiden.

 

Als iemand ziek wordt of een kwaal krijgt, kunnen er in principe twee dingen gebeuren:

 • of de ziekte is zo erg dat de persoon daaraan overlijdt

 • of het immuunsysteem slaagt erin om de schade te herstellen en men wordt weer beter.

 

Als de kwaal gedeeltelijk blijft bestaan en dus chronisch wordt is dat een signaal dat het immuunsysteem er niet in slaagt om voor totale genezing te zorgen.

 

In veel gevallen komt dit doordat het immuunsysteem niet optimaal werkt, er zijn functionele belemmeringen.

 

Een belangrijk onderdeel van de Energetische Geneeskunst is het opsporen en het behandelen van die belemmeringen, zodat het immuunsysteem zijn oorspronkelijke kracht hervindt en terug in staat is de ziekte te overwinnen.

 

De mogelijke belemmeringen zijn zeer divers en kunnen variëren van gefixeerde emoties, overdoseringen van giftige stoffen tot informatieblokkeringen in het zenuwstelsel.

 

Als de belemmering een meer stoffelijke oorzaak heeft, dan spreekt men in de Energetische Geneeskunde van een "intoxicatie".

De behandeling om die intoxicaties op te heffen, noemt men een "detoxificatie- programma".  

 

Voeding kan een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van de belemmeringen. Zowel ten goede ter preventie als ten kwade bij een voedingsintolerantie.

 

Als uw behandelend arts of therapeut een voedingsintolerantie bij u heeft vastgesteld, hoort daar uiteraard een voedingsadvies bij. Klik op "Detoxificatieprogramma" om meer te weten over de behandeling van voedingsintoleranties

Instituut voor Energetische Geneeskunst

IVEG

    Heilige Geeststraat, 1A

9940 Ertvelde

 • Facebook Social Icon
  Enkel op afspraak
  T.+31 6 53 57 43 48
  email: iveg@iveg.eu

  Copyright IVEG comm.v.