NADA

HET NADA PROTOCOL:

 

The National Acupuncture Detoxification Association (NADA) is een organisatie welke is ontstaan ten behoeve van de volksgezondheid, met als doel mensen tehelpen bij het afkicken van één of ander verslavend gedrag.

 

Aanvankelijk ging het enkel om drugverslaving, maar naderhand is daar ook alcohol- en andere verslavingen bijgekomen. Ook mentale gezondheidsklachten en emotionele trauma’s (PTSS/PTSD) maken vaak deel uit van het toepassingsgebied voor NADA. De vrij eenvoudige behandeling is ontdekt begin de jaren 1970 door Dr. Wen, een neurochirurg in Hong Kong. Hij gebruikte ooracupunctuur voor anaesthesie bij een drugsverslaafde die eigenlijk van zijn verslaving af wilde, en merkte dat deze persoon veel minder ontwenningsverschijnselen ging vertonen. Dr. Wen publiceerde zijn medische bevindingen in medische vakbladen, en kort daarna werd de techniek geadopteerd en verder ontwikkeld in de VerenigdeStaten.

 

Zo werd een tiental jaren later een basis “5 naalden protocol”op punt gesteld na grondig experimenteel onderzoek en een hele reeks “trial and error”situaties.

 

Sindsdien is NADA een synoniem geworden voor Auriculotherapie (Westerse ooracupunctuur), terwijl het eigenlijk om een multidisciplinaire aanpak gaat.

 

Zo is er in het NADA protocol ook een heel belangrijke plaats voor:

 

 • de psychotherapeutische begeleiding en “counseling” door een daartoe         opgeleide psycholoog

 • Ontgifting door het gebruik van o.a. detoxificerende thees en detox-         homeopathie

 • Meditatietechnieken met hun relaxerende uitwerking

 

De NADA-organisatie leidt sindsdien ook wereldwijd therapeuten, artsen, counselors, sociaal werkers, verpleegkundigen, psychologen, acupuncturisten en chiropractors op tot gekwalificeerde en geregistreerde NADA-trainers.

 

NADA wordt als postgraduaat cursus ook door JP Rooms gedoceerd aan het OTCG, Karel de Grote hogeschool te Antwerpen.

 

NADA behandelingen worden ook in de groepspraktijk van het IVEG uitgevoerd

Instituut voor Energetische Geneeskunst

IVEG

    Heilige Geeststraat, 1A

9940 Ertvelde

 • Facebook Social Icon
  Enkel op afspraak
  T.+31 6 53 57 43 48
  email: iveg@iveg.eu

  Copyright IVEG comm.v.