INSTITUUT VOOR  ENERGETISCHE  GENEESKUNST 

 

   IVEG

Doelstellingen van het IVEG

 

 

Acupuncturist JP Rooms, van oorsprong fysiotherapeut en één van dr. Ton van Gelders meest fervente leerlingen en assistent- docenten, besloot in 2007 een Belgisch IVEG op te richten met als doel: 

 • Het gedachtegoed van Ton van Gelder verder te verspreiden via talrijke cursussen en trainingen in België en in Nederland. 

 • Zijn holistische en causale benadering van de patiënt in een praktijk voor  Energetische Geneeskunst verder te zetten ten behoeve van de menselijke gezondheid. 

 • Een eerbetoon neer te zetten voor een unieke arts die zoveel zieken weer gezond  heeft gemaakt en zoveel artsen en therapeuten heeft bekwaamd maar ons allen  helaas veel te vroeg is ontvallen (2005).

 

JP Rooms is Acupuncturist - gespecialiseerd in de Auriculomédecine, Energetische Geneeswijzen, Reflexologie - en van oorsprong fysiotherapeut en manueel neurotherapeut. Studeerde Acupunctuur aan het Jing Ming instituut en Auriculotherapie en Manuele Neurotherapie aan het IRSK in België, Auriculomedicinae aan de Nederlandse NAAV en SiVAS aan het IVEG/Sanopharm te Nederland, Auriculomédecine aan de Franse GLEM  (instituut van Dr. Paul Nogier) te Lyon.

Is lid van de BAF,  IAAM, Goudse Academie en de GLEM.

Heeft een eigen praktijk in Energetische Geneeskunst te Gent (België).

Docent in verschillende instituten voor Oosterse Geneeswijzen in België  en Nederland. Licensed master/trainer in de Energetische Meditatie, cursussen welke door JP Rooms als docent meerdere keren per jaar worden verzorgd.

 

Vanaf 1 januari 2020 is JP Rooms met pensioen en wordt het stopzetten van het IVEG ingezet wegens het verbreken van de overname-overeenkomst door Sofie Denayer

het IVEG - team
JP Rooms
 
tot 31/12/2019  Eigenaar / bestuurder IVEG
Clara Rooms
tot 31/12/2019 medewerker IVEG
Sofie Denayer
tot 1/04/ 2019  medewerker IVEG

Inge Vormezeele​

Logopedie

Het Instituut voor Energetische Geneeskunst (IVEG)

is een dynamische groepspraktijk welke zich onderscheidt dankzij een gedreven team en het gedachtegoed van dr. Ton van Gelder (1943- 2005). Elke medewerker van het IVEG heeft zijn eigen specialiteiten maar allen werken ze  samen binnen eenzelfde denk-kader.

Dit hechte team heeft zich dit denkkader op een natuurlijke manier eigengemaakt tijdens de boeiende lessen van J.P. Rooms (ex-eigenaar IVEG en docent in binnen- en buitenland).

Zowat alle medewerkers hebben 1 of meerdere opleidingen bij J.P. Rooms gevolgd welke o.a. sterk gebaseerd zijn op het gedachtegoed van Dr. Ton van Gelder.

 

De onderliggende gedachte bij elke behandelingsvorm, de ondersteunende energetische middelen, het ontgiftings-programma, de meditatiecursussen en de vele boeken geschreven door Dr. Ton van Gelder maken van IVEG een UNIEK concept, waarbij op een heel zachte en subtiele wijze kan gewerkt worden aan het herstel en de gezondheid van de patiënt.

Instituut voor Energetische Geneeskunst

IVEG

    Heilige Geeststraat, 1A

9940 Ertvelde

 • Facebook Social Icon
  Enkel op afspraak
  T.+31 6 53 57 43 48
  email: iveg@iveg.eu

  Copyright IVEG comm.v.